Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Principală Noutăţi

Noutăţi

 

Organizaţia Europeană pentru Calitate în Moldova - un „pas înainte” spre Uniunea Europeană

Între 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.

 

Topul oraşelor furnizoare de bani grei

Pe locul al doilea în topul centrelor financiare, realizat de PricewaterhouseCoopers, se află Londra, pe când în fruntea clasamentului s-a plasat New York, relatează Bloomberg. Londra a urcat de pe locul al şaselea după ce firma de consultanţă a luat în considerare conexiunile internaţionale ale capitalei britanice, potrivit Mediafax.

 

Primele obligaţiuni emise de Universitatea Cambridge

Universitatea din Cambridge va emite obligaţiuni, pe termen de 40 de ani şi în valoare de 350 de milioane de lire sterline. Aceasta are loc în condiţiile reducerii fondurilor alocate de guvernul britanic învăţământului superior, relatează Financial Times. Este a doua emisiune de titluri după cea efectuată în iulie de Montfort University, de 110 milioane de lire sterline, pe termen de 30 de ani, prima realizată de o universitate britanică în ultimii 14 ani.

 

Cum să faci bani din sărăcie. Profitul lui Obama

Cel mai bogat om al planetei, miliardarul mexican Carlos Slim, care are o avere de circa 69 de miliarde de dolari, câştigă bani buni de pe urma săracilor din America. Cum? Printr-o schemă simplă. El este proprietarul unei companii de producere a telefoanelor şi prestare a serviciilor aferente în cadrul Lifeline, un program al autorităţilor americane de donare a telefoanelor săracilor, scrie Daily Mail.

 

Întârzieri… de miliarde de euro anual

Ar fi bine ca deşteptătoarele britanicilor să sune dimineaţa mult mai devreme, scrie cotidianul Daily Mail. În fiecare an, economia Marii Britanii plăteşte în van 9 miliarde de lire sterline din cauza iresponsabilităţii a circa 600.000 de cetăţeni ai ţării care vin la serviciu cu întârziere în fiecare zi, arată un studiu recent.

 

O ţară ce concurează cu Arabia Saudită

Până în 2020 Irakul îşi va dubla producţia de petrol, determinând în mod pozitiv „sănătatea” economiei mondiale. Către 2030 acest stat va fi devansat doar de Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume. Aceste date au fost publicate într-un studiu realizat de Agenţia Internaţională pentru Energie, relatează Financial Times.

Actualmente Irakul produce circa 3,2 milioane de barili de petrol pe zi. Economistul-şef al AIE, Fatih Biro, a declarat că ţara va acoperi 45% din creşterea ofertei de petrol, în actualul deceniu, informează Mediafax. Dacă estimările AIE se vor confirma, Irakul are toate şansele să modifice considerabil balanţa puterii în cadrul OPEC. Irakul ar întrece Iranul şi Venezuela, plasându-se imediat după Arabia Saudită, cel mai influent membru al cartelului. Anii de conflicte şi sancţiuni internaţionale au redus posibilităţile industriei petroliere irakiene, dar, în ultima perioadă aceasta a început se refacă. Autorităţile de la Bagdad au semnat în aceşti ani contracte cu mai multe companii petroliere mari, precum BP şi Royal Dutch Shell, pentru mărirea producţiei la unele dintre cele mai mari zăcăminte din ţară.

Exporturile irakiene de petrol au atins, în septembrie 2012, 2,6 milioane de barili pe zi, cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani. Conform datelor OPEC, ultima dată Irakul a depăşit cifra de 3 mil. barili/zi încă până la război, în februarie 2002.

Scenariului de bază al AIE arată că, până în 2020, exporturile irakiene de petrol vor spori până la 6,1 milioane de barili pe zi. Iar până în 2035 veniturile anuale din aceste vânzări se vor cifra la 200 de miliarde de dolari. În 20 de ani, Irakul ar putea deveni un centru energetic major, având în viitor un PIB egal cu cel actual al Arabiei Saudite. Agenţia avertizează totuşi că estimarea este valabilă numai în cazul aprobării legii hidrocarburilor, menită să reglementeze industria de profil.

 

Surprize din partea grupului Fiat

Grupul Fiat a atras un val de critici şi cereri de clarificări, deoarece a anunţat că se va distanţa de programul "Fabbrica Italia" din cauza crizei profunde de pe piaţa auto. Ministrul Muncii Elsa Fornero a cerut explicaţii referitoare la strategia de dezvoltare în Italia, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Rusia face împrumuturi Ciprului

Cipru, o ţară de doar 840.000 de locuitori, este membră a zonei euro de doar cinci ani, iar în acest timp a reuşit să cheltuiască mai mulţi bani decât oricare alt stat european. Problemele sale au atins apogeul anul trecut, când nu s-a mai putut împrumuta de pe pieţele financiare, scrie Business Insider.

 

Turcia: obiective de talia primelor zece economii ale lumii

„O insulă de stabilitate politică şi un miracol economic într-o Europă măcinată de criză, Turcia este hotărâtă să-şi tripleze PIB-ul în următorii zece ani şi să intre în topul primelor zece economii ale lumii”, scrie Ziarul Financiar. Va reuşi oare? O astfel de tendinţă nu este nouă pentru Turcia.

 
Pagina 1 din 10

Parteneri

Donoway Partner

Premii