Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Noutăţi Vânători de manageri plătiţi regeşte

Vânători de manageri plătiţi regeşte

Head-hunterii care vor recruta executivii de top pentru proiectul "CEO privat la stat", prin care Ministerul Economiei al României vrea să introducă managementul privat la marile companii de stat, ar putea încasa 250.000 de euro, potrivit documentaţiei de achiziţii publicată pe site-ul minind.ro.

Primele patru companii care vor avea manageri privaţi sunt Hidroelectrica, Oltchim, Romarm şi Electrica Furnizare, iar două dintre acestea - Oltchim şi Electrica Furnizare - vor avea CEO privat interimar, pentru că urmează să fie privatizate la jumătatea anului viitor. Proiectul "CEO privat la stat" se află în etapa în care autorităţile trebuie să selecteze, pe baza unei licitaţii, head-hunterii care vor recruta viitorii manageri privaţi. La finele săptămânii trecute, pe site-ul Ministerului Economiei s-au publicat caietele de sarcini necesare licitaţiei pentru primele patru companii de stat care vor avea manageri privaţi: Hidroelectrica, Oltchim, Romarm şi Electrica Furnizare, urmând ca săptămâna aceasta să se mai publice şi documentaţia pentru alte companii.

Documentaţia prevede ca valoarea maximă estimată, fără TVA, a contractului încheiat cu un head-hunter să fie de 250.000 de euro, din care 99% este suma plătită din bugetul companiei de stat pentru care se caută CEO, restul de 1% fiind plătiţi din bugetul Ministerului Economiei. Însă pentru a obţine un contract cu o valoare atât de mare, head-hunterii care participă la licitaţie trebuie să îndeplinească anumite condiţii: o cifră de afaceri medie de 40 de milioane de euro în ultimii 3 ani, să aibă minimum 30 de birouri în lume, din care 10 în Europa şi să plătească o garanţie pentru participarea la licitaţie în valoare de 5.000 de euro.

Caietul de sarcini a fost elaborat şi personalizat pentru fiecare companie în parte de către consorţiul format din firmele Pedersen & Partners (executive search), Roland Berger (consultanţă strategică) şi NNDKP (avocaţii de la Nestor), care a câştigat, în urma unei licitaţii, managementul proiectului "CEO privat la stat".

Sumele pe care autorităţile sunt dispuse să le plătească pentru recrutarea executivilor care urmează să conducă marile companii de stat sunt de zece ori mai mari decât cele încasate de un head-hunter care plasează un manager pe poziţia de CEO într-o multinaţională locală.

 

Parteneri

Donoway Partner

Premii