Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Noutăţi Republica Moldova printre lideri la capitolul ponderea remitenţelor în PIB

Republica Moldova printre lideri la capitolul ponderea remitenţelor în PIB

„Criza financiară globală din 2008- 2009 în nici un fel nu a influențat reîntoarcea muncitorilor migrant acasă, deși perspectivele de angajare în țările de destinaţie s-au înrăutățit semnificativ, iar retorica anti-imigrantă s-a intensificat”. Aceasta este una din concluziile noului raport al Băncii Mondiale. „În perioada crizei, remitenţele au continuat să fie o sursă constantă de valută străină pentru economiile ţărilor în curs de dezvoltare, în momentul când s-au diminuat ajutoare din exterior, iar investiţiile străine directe au scăzut brusc”, a declarat vice-președintele Băncii Mondiale pe probleme de Reducere a Sărăciei şi Management Economic, Otaviano Canuto.

Potrivit experţilor Băncii Mondiale, de fapt, țările dezvoltate economic beneficiază de prezenţa migranţilor, asta deoarece aceștia lucrează, de obicei, pentru salarii mici, primesc mai puţine înlesniri şi rare ori apelează la protecția statului. Cei mai mari beneficiari ai remitenţelor sunt India (cu circa 64 de miliarde de dolari), urmată de China (62 miliarde de dolari), Mexic (24 miliarde dolari), Filipine (23 de miliarde de dolari) și Egiptul (14 de miliarde de dolari). În ceea ce priveşte ponderea remitenţelor în PIB, liderii sunt Tadjikistan (cu 31 la sută), Lesotho (29 la sută), urmată de Republica Moldova şi Samoa (ambele cu 23 la sută). Cei mai mari donatori ai remitenţelor sunt Statele Unite, Arabia Saudită, Federația Rusă, Elveția și Spania. Raportul nu divulgă volumul banilor transferați din aceste țări.

 

Parteneri

Donoway Partner

Premii