Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Noutăţi Afacerile se mută din România în Moldova

Afacerile se mută din România în Moldova

Fermierii nu pot fugi de problemele agriculturii dar firmele pot pleca peste graniţă în căutarea profitului în Republica Moldova. Piaţa de peste Prut absoarbe mărci, produse şi servicii occidentale aşa cum făcea România cu un deceniu în urmă. Având experienţa românească la activ, companiile pot evita greşelile şi marca profitul în timp record. Pentru oamenii de afaceri din România, Republica Moldova este un fel de tărâm al făgăduinţei.

Apropierea geografică, limba comună, piaţa lăsată încă liberă de marile firme internaţionale şi facilităţile fiscale generoase atrag numeroşi antreprenori români. Iar datele oficiale confirmă această atracţie - cele mai multe companii care operează în Republica Moldova cu acţionariat străin provin din România, deşi, ca valoare a capitalului social vărsat, suntem în urma Rusiei, Olandei sau a Ciprului.

Domeniile preferate de investitorii români sunt cât se poate de diverse. În retail, de exemplu, ei se află în spatele reorganizării Grand Hall Chişinău, un centru comercial modern, inspirat din afacerile care au înflorit de mult timp în România. Românii de la Wizrom Software au aplicat modelul clasic al celor care deschid o sucursală în altă ţară - control direct de la distanţă şi apoi delegare locală. Şi firmele internaţionale prezente în România şi-au extins prezenţa peste Prut. Biroul KPMG a răspuns cererii pentru servicii de consultanţă fiscală din partea investitorilor străini şi a deschis un birou în Chişinău.

 

Parteneri

Donoway Partner

Premii