Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Noutăţi Maşina de export germană

Maşina de export germană

Exportatorii germani se bucură de un avantaj anual de 100 de miliarde de euro în contextul instabilităţii, afirmă Nathan Sheets, economist şef pentru divizia internaţională a Citigroup, potrivit Bloomberg. Adică de peste 10 ori mai mult faţă de contribuţia de 8,7 miliarde de euro a Germaniei în acest an la fondul de urgenţă aflat în proces de înfiinţare (European Stability Mechanism).

Cifra foarte ridicată evidenţiază beneficiile înregistrate de Germania de pe urma strategiei cu accent pe austeritate a cancelarului Merkel. Abordarea executivului german a atras critici din partea liderilor politici din întreaga lume şi cereri pentru relaxare din partea statelor din sudul Europei, unde randamentele obligaţiunilor au crescut la niveluri foarte ridicate. "Le pasă? Nu cred. Este o lume în care fiecare înghite pe cine poate. Este o problemă de a consolida digurile şi de a face ce putem pentru noi", a declarat David Buik, analist la Cantor Index din Londra într-un interviu telefonic privind liderii germani.

Randamentul obligaţiunilor germane pe doi ani au devenit negative pentru prima dată în iunie, astfel că investitorii au plătit pentru a-şi păstra banii la statul german. Câştigurile de competititvitate înseamnă că Germania are acum o monedă cu circa 20% mai slabă decât dacă ar fi existat marca germană, afirmă economistul Citigroup. Moneda mai slabă creşte surplusul comercial nominal al Germaniei cu circa 4% din PIB, sau 100 miliarde de euro, afirmă el. Beneficiul generat de moneda depreciată ar putea creşte aproape de 30%, ca urmare a intrărilor de capital care caută plasamente sigure.

Euro a atins săptămâna trecută minimul a doi ani, oferind un nou sprijin unei ţări în care costurile cu forţa de muncă au crescut în trecut mai lent decât în ţările vecine. "Euro mult mai slab este cu siguranţă un ajutor pentru exporturile germane şi a consolidat rezistenţa economiei", a declarat Christian Schulz, economist Berenberg Bank din Londra. Economistul Berenberg Bank estimează că circa 60% din exporturile Germaniei sunt livrate în afara zonei euro, comparativ cu circa 50% în cazul Franţei şi 42% în cel al Spaniei, potrivit datelor pe 2010. De la introducerea euro la tranzacţionare în 1999, exporturile germane au urcat cu 120%. Cele ale Franţei şi Italiei au avansat cu 40%, în timp ce pentru Grecia doar cu 30%. Analişti ai Bank of America Merrill Lynch au calculat că Germania ar avea de pierdut mai mult decât oricare alt stat euro dacă ar părăsi uniunea monetară. Moneda germană s-ar aprecia cu 14% imediat şi ar contribui la o reducere a PIB cu 7%, sau 185 miliarde de euro.

 

Parteneri

Donoway Partner

Premii