Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Noutăţi O noua monedă... în Regatul Unit

O noua monedă... în Regatul Unit

Autorităţile din Bristol, Marea Britanie, şi-au lansat propria monedă, ce nu poate fi utilizată în alte oraşe din Regatul Unit, dar nici din Europa sau Asia, informează BBC.

Peste 350 de firme au adoptat deja propria monedă, ce nu poate fi utilizată pe alte pieţe, precum Bath (oraş din UK), Berlin (Germania) ori Bombay (India). Cu toate astea, lira Bristol a devenit cea mai importantă alternativă a lirei sterline. Lira Bristol poate fi folosită doar online, inclusiv prin intermediul telefoanelor mobile. Moneda a luat naştere datorită lui Ciaran Mundy, care a lucrat la această schemă timp de trei ani. Ideea a fost de a veni în ajutorul comercianţilor din zonă, prin emiterea unor bani pe care consumatorii sa-i poată folosi doar în magazinele lor. Clienţii sunt conştienţi de faptul că micii întreprinzători trebuie să-şi cumpere marfa de la furnizori, cărora le plătesc o taxă de 3% pentru convertirea lirelor Bristol în lire sterline.

Micul oraş din sud-vestul Angliei, cu 400.000 de locuitori, este cunoscut în regiune pentru gândirea liberală şi strategiile non-conformiste pe care le adoptă. În Bristol sunt destule magazine care apelează la furnizorii locali pentru a-şi comercializa marfa. De exemplu, dacă o cafenea din Bristol le acceptă clienţilor plata în lire Bristol, înseamnă că fie îşi procură produsele de la furnizorii locali, fie plătesc taxa respectivă pentru a-şi converti banii în lire sterline. O mulţime de cafenele, librării şi magazine utilizează schema Bristol, cu efectuarea plăţilor cash, online, prin telefon, mai ales că o liră Bristol este cotată ca fiind egală cu o liră sterlină (1:1).

Monedele alternative au succes şi în alte ţări, notează BBC. De exemplu, o monedă germană, numită Chiemgauer, a luat naştere în 2003, în Bavaria, Germania. Anul trecut, aproape 550.000 de Chiemgauer erau în circulaţie, valoarea lor ridicându-se la 6,2 milioane euro. Un Chiemgauer este cotat ca fiind egal cu un euro (1:1). Totodată, în 2006 a apărut BerkShare, o monedă alternativă care concura serios cu dolarul american în regiunea Berkshire, Massachusetts (SUA). De atunci, 2,2 milioane de BerkShare au circulat pe piaţa din Berkshire şi peste 370 de firme locale au adoptat moneda. Chiar dacă lira Bristol va continua să aibă mult succes, fondatorii monedei, precum şi firmele din orăşelul britanic nu cred că aceasta va ajunge vreodată să concureze serios cu lira sterlină, moneda oficială a Regatului Unit.

 

 

Parteneri

Donoway Partner

Premii