Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Noutăţi O lovitură de miliarde de euro pentru biserica catolică din Europa

O lovitură de miliarde de euro pentru biserica catolică din Europa

Guvernele europene aflate în luptă cu criza financiară privesc biserica catolică drept o nouă sursă de venituri. Autorităţile vor să perceapă impozite, chiar dacă instituţia se confruntă cu propriile dificultăţi financiare, informează Washington Post.

Se urmăreşte obţinerea unor taxe pe proprietăţile deţinute de biserică şi care nu sunt folosite în scopuri religioase. În Spania, unde biserica catolică deţine şcoli, case, parcuri, terenuri de sport şi restaurante, impozitele ar putea ajunge până la 3 miliarde de euro pe an, un impact devastator asupra acesteia. În Italia, oficialii fac tot mai multe apeluri pentru perceperea unei taxe pe proprietăţile bisericeşti care au un scop comercial. Aceasta ar însemna plăţi anuale de sute de milioane de euro, ca urmare a planurilor guvernului de a-i retrage scutirile de taxe, titrează BBC. Premierul italian Mario Monti a anunţat că Vaticanul trebuie să achite taxe pe proprietăţile ce nu au caracter religios. Până în prezent, biserica era scutită în Italia de acestea. Costul anual ar putea fi de până la 720 de milioane de euro, potrivit autorităţilor. Biserica catolică din Italia deţine aproximativ 110.000 de proprietăţi, în valoare de circa nouă miliarde de euro, inclusiv centre comerciale şi proprietăţi rezidenţiale. În decembrie, guvernul a reintrodus un impozit pe proprietăţile imobiliare. Tot mai mulţi italieni se opun acestor scutiri, pe care le consideră un privilegiu în contextul austerităţii, notează BBC. Peste 130.000 de italieni au semnat o petiţie online în care cereau revocarea statutului de scutire de taxe pentru biserică.

În Irlanda, guvernul a redus subvenţiile acordate săracilor pentru prima comuniune. În Marea Britanie s-a renunţat la subvenţiile de transport acordate şcolilor cu profil religios. Astăzi biserica catolică se confruntă cu o scădere a donaţiilor din partea enoriaşilor, dar şi cu diverse acuzaţii de abuz încheiate cu înţelegeri de milioane de euro. Cândva o instituţie foarte influentă în Europa, biserica catolică a ajuns să nu mai fie privită cu ochi buni pentru relaxarea fiscală permisă de guverne. Numeroase grupuri politice au văzut în criza economică posibilitatea de a lansa în dezbatere finalul înţelegerilor fiscale dintre stat şi biserică, mai ales în ţările predominant catolice. “Separarea bisericii de stat este o chestiune extrem de importantă” a declarat Charles Zech, director al Centrului pentru Studii de Management Teologic al Universităţii Villanova.

 

Parteneri

Donoway Partner

Premii