Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Noutăţi Scăderea şomajului în Republica Moldova

Scăderea şomajului în Republica Moldova

Rata şomajului la nivel de ţară a scăzut în trimestrul doi la 4,5 %, faţă de 6,2% în perioada similară a anului precedent, anunţă Biroul Naţional de Statistică. În şomaj se aflau 57,6 mii de persoane, cu 25 mii mai puţin decât în perioada similară a anului precedent.

Este o evoluţie surprinzătoare, mai ales pe fondul situaţiei din ţările Uniunii Europene, unde şomajul a depăşit 10% din populaţia activă. În Spania 25, iar în Grecia 22 de persoane dintr-o sută nu au de lucru. Şomajul în Republica Moldova s-a diminuat în condiţiile în care populaţia economic activă a descrescut cu 61,8 mii de persoane sau cu 4,7 la sută. Şi numărul populaţiei ocupate a fost în scădere cu 3%, la 1209,3 mii de persoane.

În sectorul informal au lucrat 13,6% din totalul persoanelor ocupate în economie, iar 31,7% au avut un loc de muncă informal. Este vorba de munca nedeclarată, ce nu intră în aria evidenţei contabile. Peste 80 mii de persoane au avut un loc de muncă, însă orele efectiv lucrate în total în timpul perioadei de referinţă au fost sub 40 ore pe săptămână. Totodată aceste persoane doreau şi au fost disponibile să lucreze ore suplimentar.

 

Parteneri

Donoway Partner

Premii