Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Noutăţi Semnal de alarmă pentru Ţara Soarelui Răsare

Semnal de alarmă pentru Ţara Soarelui Răsare

Populaţia din Tokyo - în prezent unul dintre cele mai populate oraşe din lume - va scădea la jumătate până în 2100. Aproape 46% dintre aceşti rezidenţi au trecut de vârsta pensionării, scrie Business Insider.

Cifra recensământului pentru 2100 va ajunge la 7.130. 000 de oameni, faţă de 13.160.000 de locuitori în 2010 şi un vârf de 13.35 milioane în 2020. Experţii avertizează că Japonia este în pragul unei crize demografice. A devenit acum una dintre societăţile cu cea mai rapidă rată de îmbătrânire din lume. În mare parte, aceasta se datorează progreselor medicinii, care măreşte speranţa de viaţă, dar şi nedorinţei multor cupluri tinere care nu mai doresc copii.

În 2011, arată statisticile, s-au născut numai 1.057.000 de copii, un declin de 14.000 faţă de anul precedent. Situaţia este atât de critică, încât Institutul Naţional al Populaţiei şi de Cercetare în Domeniul Securităţii Sociale a avertizat că până în 2100 se va înregistra un declin de peste 61% pe numărul locuitorilor Japoniei faţă de cifra din 2010 (127.450.000). La îngrijorarea faţă de rata natalităţii se adaugă şi consecinţele economice evidente ale unui dezechilibru imens în ceea ce priveşte vârsta populaţiei. În viitorul nu prea îndepărtat, avertizează experţii, vor fi prea puţini oameni apţi de muncă pentru a plăti pensiile şi asigurările vârstnicilor. "Dacă economiile ţărilor dezvoltate şi în curs de dezvoltare continuă să crească, competitivitatea internaţională a marilor companii din Tokyo se va scufunda", a declarat Akihiko Matsutani, profesor la Institutul Naţional Universitar de Studii Politice, pentru Kyodo News.

 

Parteneri

Donoway Partner

Premii