Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Noutăţi O ţară ce concurează cu Arabia Saudită

O ţară ce concurează cu Arabia Saudită

Până în 2020 Irakul îşi va dubla producţia de petrol, determinând în mod pozitiv „sănătatea” economiei mondiale. Către 2030 acest stat va fi devansat doar de Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume. Aceste date au fost publicate într-un studiu realizat de Agenţia Internaţională pentru Energie, relatează Financial Times.

Actualmente Irakul produce circa 3,2 milioane de barili de petrol pe zi. Economistul-şef al AIE, Fatih Biro, a declarat că ţara va acoperi 45% din creşterea ofertei de petrol, în actualul deceniu, informează Mediafax. Dacă estimările AIE se vor confirma, Irakul are toate şansele să modifice considerabil balanţa puterii în cadrul OPEC. Irakul ar întrece Iranul şi Venezuela, plasându-se imediat după Arabia Saudită, cel mai influent membru al cartelului. Anii de conflicte şi sancţiuni internaţionale au redus posibilităţile industriei petroliere irakiene, dar, în ultima perioadă aceasta a început se refacă. Autorităţile de la Bagdad au semnat în aceşti ani contracte cu mai multe companii petroliere mari, precum BP şi Royal Dutch Shell, pentru mărirea producţiei la unele dintre cele mai mari zăcăminte din ţară.

Exporturile irakiene de petrol au atins, în septembrie 2012, 2,6 milioane de barili pe zi, cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani. Conform datelor OPEC, ultima dată Irakul a depăşit cifra de 3 mil. barili/zi încă până la război, în februarie 2002.

Scenariului de bază al AIE arată că, până în 2020, exporturile irakiene de petrol vor spori până la 6,1 milioane de barili pe zi. Iar până în 2035 veniturile anuale din aceste vânzări se vor cifra la 200 de miliarde de dolari. În 20 de ani, Irakul ar putea deveni un centru energetic major, având în viitor un PIB egal cu cel actual al Arabiei Saudite. Agenţia avertizează totuşi că estimarea este valabilă numai în cazul aprobării legii hidrocarburilor, menită să reglementeze industria de profil.

 

Parteneri

Donoway Partner

Premii