Ecofin Audit Service

  • Romana
  • Русский
  • English (United States)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Evenimente

Sample imageÎntre 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.(Citiţi mai mult...)
Sample imagePreşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”. (Citiţi mai mult...)
Sample imageÎn luna martie 2012, Firma de audit "Ecofin-Audit-Service" SRL, a devenit membru - partener în reţeaua internaţională Crowe Horwath International (Citiţi mai mult...)

Home Noutăţi Cum să faci bani din sărăcie. Profitul lui Obama

Cum să faci bani din sărăcie. Profitul lui Obama

Cel mai bogat om al planetei, miliardarul mexican Carlos Slim, care are o avere de circa 69 de miliarde de dolari, câştigă bani buni de pe urma săracilor din America. Cum? Printr-o schemă simplă. El este proprietarul unei companii de producere a telefoanelor şi prestare a serviciilor aferente în cadrul Lifeline, un program al autorităţilor americane de donare a telefoanelor săracilor, scrie Daily Mail.

Programul guvernamental a demarat încă în timpul mandatului lui Ronald Reagan. S-a dorit oferirea cât mai multor americani şansa de a utiliza serviciile telefonice, în interes de serviciu sau pentru a ţine legătura cu profesorii copiilor. Republicanii, care au criticat încă de atunci programul, susţin că numărul beneficiarilor în perioada mandatului lui Barack Obama a crescut excesiv, astfel banii publici fiind irosiţi fără rost.

Potrivit Fox News, costurile programului Lifeline s-au dublat (de la 722 mil. dolari, în 2008, la 1,6 mld. dolari, în 2012). Nu se ştie câţi oameni s-au bucurat de darul primit în 2008, însă în 2011 au beneficiat de program 3,8 milioane de americani. Paradoxul este că serviciile pentru acest proiect sunt oferite de către cel mai bogat om de pe glob, o parte din venituri subvenţionând campania electorală a lui Obama. Slim deţine Movil America, un holding din care fac parte şi Simple Mobile, şi TracPhone, providerul şi compania care fabrică telefoane pentru programul Lifeline. TracPhone câştigă 10 dolari la un telefon vândut prin programul guvernamental. Ca rezultat, profitul se estimează la milioane de dolari, conform numărul în creştere al săracilor ”telefonizaţi”.

O parte considerabilă din profitul companiei ajunge la CEO-ul acesteia, Frederick F.J. Pollak, un mare susţinător al democraţilor. Pollak şi soţia sa Abigail, care participă la strângerea de fonduri pentru campania lui Obama, au donat deja 1,5 milioane de dolari pentru realegerea actualului preşedinte.

 

Parteneri

Donoway Partner

Premii